• Toamna Muzicală Clujeană •Toamna Muzicală Clujeană este cel mai longeviv festival de muzică clasică din România, și cel mai important, după Festivalul George Enescu de la București. Prima ediție a festivalului a avut loc în 1965. Cu o mică excepție (doi ani de întrerupere), festivalul și-a păstrat ritmicitatea anuală de-a lungul întregii sale istorii, în 2015 ajungând la cea de 49-a ediție.

Ediția de anul acesta a festivalului se va desfășura între 30 septembrie și 23 octombrie și îi omagiază pe compozitorii George Enescu și Béla Bartók. Programul concertelor va fi publicat în curând pe www.tmc.filarmonicatransilvania.ro.Festivalul clujean concentrează într-un interval temporal restrâns, artiști de renume național și mondial, atât interpreți și dirijori români, cât și străini. Festivalul cuprinde în fiecare ediție aproximativ 18 evenimente muzicale, însă și cursuri de măiestrie pe linie de compoziție sau interpretare, pentru toți cei interesați să se afirme în domeniul muzical.     Evenimentele festivalului sunt polarizate, în funcție de profilul artistic, în secțiuni diferite, împărțind publicul în segmente țintă: Concerte simfonice și vocal-simfonice, Panoramic Componistic Contemporan, Serate camerale, Aniversări muzicale ș.a.
Concertele și recitalurile cuprinse în programul festivalului promovează atât creații românești, prime audiții mondiale, lucrări contemporane, cât și capodopere ale literaturii muzicale universale de cea mai înaltă calitate artistică, adresate tuturor categoriile sociale, atât melomanilor, cât și specialiștilor.

Acest festival, susținut și organizat de instituția Filarmonicii timp de 48 de ani în Cluj-Napoca, marchează fiecare început de toamnă ca fiind o sărbătoare ce anunță capacitateta urbei de a oferi acte culturale diverse. Festivalul Toamna Muzicală Clujeană a obișnuit publicul clujean ca ani la rând să fie cel mai de invidiat spectator în fața unui spectacol complex, ai cărui protagoniști sunt nume sonore din lumea muzicală românească și internațională.
    
Urmărește festivalul pe www.tmc.filarmonicatransilvania.ro
Social Media: Facebook & Twitter;Concert extraordinar de închidere a stagiunii', prevArrow: '', nextArrow: '', months: ['Ianuarie', 'Februarie', 'Martie', 'Aprilie', 'Mai', 'Iunie','Iulie', 'August', 'Septembrie', 'Octombrie', 'Noiembrie', 'Decembrie'], days: ['L', 'M', 'M', 'J', 'V', 'S', 'D'] }); }); //]]>