La mulți ani, Cornel Groza!18 Noiembrie 2016Maestrul Cornel Groza, dirijor al Corului Filarmonicii de Stat "Transilvania" încă din 1986, împlinește astăzi 66 de ani. Îi urăm un călduros și muzical la mulți ani și multe concerte alături de noi!


Corul Filarmonicii de Stat ,,Transilvania” a fost înființat în anul 1972, în timpul directoratului maestrului Sigismund Toduță, renumit compozitor clujean și, în același timp, șef de școală de compoziție, a cărui inițiativă și perseverență au avut o mare pondere în reușita acestui proiect. Formarea ansamblului a fost încredințată profesorului Dorin Pop, personalitate proeminentă a artei corale românești, a cărui competență artistică s-a dovedit prin rezultatele spectaculoase ale acestui început de drum: după abia doi ani de la înființare, Corul Filarmonicii clujene a fost recunoscut ca valoare națională de prim rang, poziție pe care o păstrează și în momentul de față.

Începând cu anul 1976, conducerea corului a fost încredințată lui Florentin Mihăescu, care l-a secondat pe maestrul Dorin Pop încă de la constituirea corului. Sub conducerea sa, corul marchează primele succese internționale de răsunet și înregistrează progrese majore în sporirea potențialului său expresiv și repertorial. În anul 1986, ansamblul este preluat de Cornel Groza, discipol al mastrului Dorin Pop. Linia evolutivă trasată de predecesori este continuată cu succes de actualul dirijor, corul marcând, în toți acești ani, cele mai prestigioase și aplaudate prezențe în context internațional și fiind aclamat ca o formație de clasă mondială.

Foto:  Marta Massafra
;Concert extraordinar de închidere a stagiunii', prevArrow: '', nextArrow: '', months: ['Ianuarie', 'Februarie', 'Martie', 'Aprilie', 'Mai', 'Iunie','Iulie', 'August', 'Septembrie', 'Octombrie', 'Noiembrie', 'Decembrie'], days: ['L', 'M', 'M', 'J', 'V', 'S', 'D'] }); }); //]]>