Filarmonica de Stat „Transilvania” menţine aceeaşi abordare a concertelor educative, precum cea din stagiunile anterioare, şi anume implicarea tuturor ansamblurilor instituţiei. Dacă la începutul stagiunii aţi fost spectatori ai concertului a cappella susţinut de Corul Filarmonicii, intitulat sugestiv Crăciunul pe portativ (vezi galerie foto), vă invităm în continuare la concerte educative susţinute de Cvartetul Transilvan, Orchestra Simfonică şi alţi invitaţi speciali.

Cvartetul Transilvan va prezenta muzică de cameră în luna martie 2015, iar Orchestra Simfonică Poveşti pe note muzicale – Petrică şi lupul de Sergei Prokofiev, în luna mai 2015, sub bagheta tânărului dirijor Gabriel Bebeşelea.

În cadrul Programului şcolar desfăşurat anual, „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, copiii şi elevii însoţiţi de cadrele didactice au acces gratuit la repetiţia generală de la ora 10, a Concertului simfonic de joi, 9 aprilie 2015, susţinut de Orchestra Filarmonicii şi dirijat de maestrul Mika Eichenholz din Suedia, pe scena Colegiului Academic. Programul concertului va cuprinde lucrări celebre semnate de Wolfgang Amadeus Mozart. Accesul la acest concert se face exclusiv în baza unei rezervări efectuate anterior la publicrelations@filacluj.ro sau 0264 430060.

Aşadar şi micuţii melomani sunt întâmpinaţi în această stagiune cu diverse concerte, special concepute pentru a stimula dialogul cu aceştia şi pentru a le trezi interesul pentru muzica clasică. Prin aceste concerte, Filarmonica îşi formează publicul de mâine prin programe atractive pentru melomanii de orice vârstă, fiind de fapt, o alternativă cu care vine o instituţie de cultură la ceea ce oferă în prezent, în exces, tehnologia, ca metode de petrecere a timpului liber.

Miercuri, 25 martie 2015, ora 19
Sala Studio, Academia de Muzică „Gh. Dima”

Concert Educativ

Cvartetul Transilvan
Gabriel Croitoru vioara I
Nicuşor Silaghi vioara a II-a
Marius Suărăşan violă
Vasile Jucan violoncel

prezintă Beatrice Iordache

Wolfgang Amadeus Mozart

Cvartetul de coarde nr. 19, în Do major, K.V. 465, Cvartetul disonanţelor

Joi, 9 aprilie 2015, ora 10
Colegiul AcademicRepetiţie generală cu public în cadrul Programului şcolar
„Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”

Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”

Mika Eichenholz dirijor (Suedia)
Răzvan Dragnea pian
Diana Ţugui soprană
Andrada Roşu mezzosoprană
Tony Bardon tenor
Cristian Hodrea bariton

Program:
Wolfgang Amadeus Mozart
Concertul pentru pian nr. 21 în Do major, KV 467
Recviem, KV 626Miercuri, 13 mai 2015, ora 17
Colegiul AcademicConcert Educativ
Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”

Gabriel Bebeşelea dirijor

În program povestea simfonică Petrică şi lupul de Serghei Prokofiev

Sari la conținut