Vladimir Lungu va dirija primul concert din Stagiunea 2015-2016, concert care va avea loc vineri, 18 septembrie, de la ora 19, la Colegiul Academic. Programul concertului se găseşte aici.

Iată ce ne-a transmis Vladimir Lungu, dirijorul ce se simte la noi ca acasă, care a locuit şi studiat în Cluj în urmă cu 20 de ani şi care se bucură să găsească orchestra filarmonicii dornică de o nouă stagiune. De data aceasta nu mai este spectator, ci dirijor:

„Este o plăcere deosebită pentru mine să fiu prima dată invitat la pupitrul prestigioasei şi extreme de valoroasei orchestre a Filarmonicii de Stat “Transilvania”. Emoţia mea este dublată de onoarea de a dirija concertul de inaugurare a Stagiunii 2015-2016, care este şi una jubiliară, marcând a 60-a aniversare a acestui minunat ansamblu.”

Programul concertului din 18 septembrie poartă şi o amprentă personală. „Prin abordarea acestuia mi-am propus să-l dedic destinului faţă de care mă simt îndatorat. Chiar dacă nu a fost întotdeauna blând cu mine, deseori punându-mă la încercare, până la urmă a făcut posibiliă venirea mea la Cluj în 1996, unde am întâlnit instituţii musicale şi profesori de excepţie, mi-am început activitatea profesională, am legat prietenii apropiate şi mi-am găsit jumătatea. Tot destinul mi-a adus în cale un Maestru, care într-un moment de răscruce mi-a întins o mână de ajutor şi astfel am ajuns să îmi continui cariera în afara ţării. Şi tot destinul, ajutat de persoane dragi mie, s-a lăsat convins şi mă aduce înapoi la Cluj.

Lansez invitaţia la concert către rafinatul public clujean, iar orchestrei simfonice îi spun un sincer şi călduros “La mulţi ani”, urându-i să menţină în continuare înaltele standard impuse în ultimele 6 decenii şi îmi exprim speranţa să îi pot spune în viitorul apropiat şi “Casă de Piatră”.”

Vă aşteptăm la concert!

Sari la conținut